Analyse Zonder publiek geen Tour: de enige juiste beslissing

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 25 reacties
Zonder publiek geen Tour: de enige juiste beslissing

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Franse minister van Sport laat er geen twijfel over bestaan: als toeschouwers niet worden toegelaten bij evenementen zoals de Tour de France of Roland Garros, dan zullen de wedstrijden ook niet doorgaan.

Een logische beslissing. Als wetenschappers en virologen oordelen dat een Tour de France kan doorgaan, dan zullen ze dat alleen maar beslist hebben omdat die evenementen, die duizenden mensen samen brengen, geen groot risico vormen voor de volksgezondheid.

Oordelen ze dat er het risico nog wel aanwezig is, dan zullen ze grote sportevenementen opnieuw uitstellen of voorstellen om ze achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Maar hoe ga je een Tour de France met ritten van 200 kilometer drie weken lang afgesloten houden van het publiek?

Clandestiene samenkomsten langs de weg zouden niet alleen de gezondheid van de betreffende fans in gevaar kunnen brengen, maar ook die van de renners of die van de ordehandhavers. Daarnaast kunnen mensen ook bij elkaar thuis naar de wedstrijden gaan kijken...

En hoe leg je als politicus aan de inwoners van je land uit dat renners en ploegen, afkomstig uit alle werelddelen, zich in jouw land mogen verzamelen voor een wedstrijd van drie weken? Dat terwijl de vrijheid van de Fransen zelf niet mag afzakken naar dat evenement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties