Nieuwe kalender is volledig: Mémorial VDB, Brabantse Pijl en Scheldeprijs komen erbij in oktober

Nieuwe kalender is volledig: Mémorial VDB, Brabantse Pijl en Scheldeprijs komen erbij in oktober
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De hertekende kalender voor WorldTour-wedstrijden was al af. Na adviezen van de nationale bonden zou de UCI tegen uiterlijk 20 mei de volledige kalender samenstellen en dat is inmiddels ook gebeurd.

De UCI benadrukt dat er door het coronavirus nog altijd wijzigingen mogelijk blijven, maar zal uiteraard zoveel mogelijk aan de nieuwe kalender vasthouden. Vooral de maand oktober belooft erg druk te worden, met naast de Giro ook nog een resem klassiekers.

Het is ook in oktober dat Binche-Chimay-Binche, ook de Mémorial VDB genoemd, de Brabantse Pijl en de Scheldeprijs zullen doorgaan. De koers als eerbetoon aan Frank Vandenbroucke dient op 6 oktober plaats te vinden, twee dagen na Luik-Bastenaken-Luik.

SCHELDEPRIJS LAATSTE VLAAMSE KOERS VOOR DE RONDE

De Brabantse Pijl, vorig jaar gewonnen door Mathieu van der Poel, staat op 07/10 op het menu. Het neemt zo de datum van Dwars door Vlaanderen in. Die koers zal dit jaar niet meer verreden worden. De Scheldeprijs staat geprogrammeerd op 14 oktober, tussen Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen dus.

Ook voor andere Belgische koersen is nog een datum gevonden. Dat is het geval voor GP Zottegem (18/08), Druivenkoers (29/08), Brussels Cycling Classic (30/08), Eurométropole Tour (12/09), Antwerp Port Epic (13/09), GP van Wallonië (16/09), Primus Classic (19/09), Gooikse Pijl (20/09) en Omloop van het Houtland (23/09).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties