Patrick Lefevere heeft plots sympathie voor Tom Dumoulin: "Ook ik wil geen deel uitmaken van de MPCC"

Patrick Lefevere heeft plots sympathie voor Tom Dumoulin: "Ook ik wil geen deel uitmaken van de MPCC"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere en Tom Dumoulin hebben op zich geen nauw contact, maar die laatste kan wel op complimenten rekenen van die eerste. Lefevere liet op Twitter al verstaan dat hij de keuze van Dumoulin om zijn lidmaatschap bij de MPCC op te zeggen steunt.

Dat onderstreept Lefevere ook nog eens in zijn column in Het Nieuwsblad. "Ik las deze week dat Tom Dumoulin niet langer deel wil uit maken van het MPCC, de beweging die zogezegd staat voor een geloofwaardig wielrennen. Persoonlijk ken ik Dumoulin niet, ik ken zijn motieven niet, maar ik vind hem nu dus wel sympathiek. Ik wil óók geen deel uitmaken van het MPCC."

Met het idee achter die beweging is toch niets mis? "Voor een goed begrip: ik ben ook voor een geloofwaardig wielrennen. Daarvoor hebben we de WADA-Code en systemen als de whereabouts en het biologisch paspoort. Daar betalen wij als ploegen ook geld voor."

PUNTEN GESCOORD

Maar met de manier waarop MPCC het invult, kan Patrick Lefevere minder leven. De CEO van Deceuninck-Quick.Step is al langer een criticaster van de MPCC; Nu Tom Dumoulin uit de MPCC is gestapt, heeft hij dus punten gescoord bij Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties