Vlaamse koersen in juli krijgen zogeheten 'coronastewards' om alles in goede banen te leide

Vlaamse koersen in juli krijgen zogeheten 'coronastewards' om alles in goede banen te leide
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanaf juli kan er dus weer in Vlaanderen gekoerst worden, al komt daar wel één en ander bij kijken. Ook dan zullen er immers nog altijd coronamaatregelen zijn die moeten nageleefd worden. Hiervoor moeten de zogenaamde 'coronastewards' instaan.

Ook bij de regionale oefenwedstrijden van Cycling Vlaanderen kan er niets aan het toeval worden overgelaten. Maar zo'n coronasteward, wat doet die dan juist precies? "Dat is iemand van de provinciale afdeling die toezicht houdt op de naleving van de coronavirusmaatregelen die in de protocollen van het ministerie beschreven staan.", licht Massimo Van Lancker, coördinator competitie bij Cycling Vlaanderen, toe bij Het Nieuwsblad.

CROWD CONTROL

Natuurlijk is het ook niet de bedoeling dat die steward helemaal aan zijn lot overgelaten zou worden. "Die coronasteward vormt samen met een medewerker van de organisatie een team en doet onder meer aan crowd control."

Er zijn tweehonderd toeschouwers toegelaten bij de wedstrijden in juli. Die moeten zich wel over het parcours verspreiden en mogen zich dus niet aan de start begeven. Overigens zouden die ook moeten neerzitten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties