Sportfederaties halen slag thuis: wetsvoorstel neergelegd ter ondersteuning van het verenigingswerk
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Nieuw wetsvoorstel moet verenigingswerk voor sportclubs ook in 2021 mogelijk maken

Sportfederaties halen slag thuis: wetsvoorstel neergelegd ter ondersteuning van het verenigingswerk
Foto: © photonews

De Sportfederaties, de Vlaamse Sportfederatie op kop, waren zeer bezorgd toen op 23 april - midden in de coronacrisis - het Grondwettelijk Hof de wettelijke regeling rond het verenigingswerk vernietigde. Een wetsvoorstel van Tania De Jonge moet verenigingswerk ook na 2020 mogelijk maken.

Door de beslissing van het Grondwettelijk Hof kunnen sportclubs geen vrijwilligersvergoeding meer uitkeren aan trainers en anderen die binnen hun vereniging een bepaalde functie uitoefenden. Terwijl hier vroeger net in het bijzonder door sportclubs geregeld beroep op werd gedaan.

FEDERATIES BUNDELEN KRACHTEN

AIS, l’Association Interfédérale du Sport Francophone, en AES, l’Association des Etablissements Sportifs, drongen samen met VSF aan op een oplossing. Die lijkt er nu te komen in de vorm van een wetsvoorstel van volksvertegenwoordiger Tania De Jonge van Open VLD.

NIEUW SYSTEEM

"VSF, AISF en AES zijn zeer verheugd dat Tania De Jonge, met de ondersteuning van het kabinet van minister Maggie De Block en Alexander De Croo, een initiatief heeft genomen om een nieuw systeem van verenigingswerk uit te werken en dat VSF, AISF en AES actief werden betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe wetsvoorstel", klinkt het in een persbericht.

Ook heel wat anderen hebben hier aan meegewerkt. "Verder willen we ook regionale ministers van sport - Valérie Glatigny (Fédération Wallonie-Bruxelles), Ben Weyts (Vlaamse Gemeenschap) en Isabelle Weykmans (Duitstalige Gemeenschap) bedanken voor hun steun in het zoeken naar een oplossing van het verenigingswerk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië
08/08/2020 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties