Evenepoel kan benen laten rusten in vlakke overgangsetappe Ronde van Burgos

Evenepoel kan benen laten rusten in vlakke overgangsetappe Ronde van Burgos
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de zware aankomst op de Picon Blanco donderdag en de triomf van Remco Evenepoel, is het vrijdag opnieuw aan de sprinters om voor de ritzege te strijden in de Ronde van Burgos.

De vierde etappe brengt de renners over een vlak parcours van 164 kilometer. Er staat geenenkele gecategoriseerde klim op het programma dus de sprinter kunnen hun hart ophalen na de zware klim van woensdag.

Al moeten de klimmers wel alert zijn. In de eerste en derde etappe werden er waaiers getrokken en raakte het peloton helemaal verbrokkeld. in de fase van de waarheid kwam alles opnieuw samen, maar dat kan vrijdag anders zijn.

Favorieten

De massasprint van woensdag werd gewonnen door Fernando Gaviria. De Colombiaan van UAE verloor eerder op de dag drie ploegmaats vanwege het coronavirus, maar liet dat niet in de weg staan van etappewinst.

Sam Bennett kan Deceuninck-Quick.Step een tweede etappewinst op rij bezorgen na die van Evenepoel gisteren. Verder zullen ook Démare, Cimolai, Nizzolo, Trentin, Stuyven en Van Asbroeck niet ver van etappewinst zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties