Wat is het transferbeleid van Israel Start-Up Nation?
Jelle Heyman
| 0 reacties

Israel Start-Up Nation plukt oudjes uit het peloton

Wat is het transferbeleid van Israel Start-Up Nation?
Foto: © photonews

Israel Start-Up Nation heeft donderdag zijn derde transfer voor volgend jaar aangekondigd. Het gaat opnieuw om een zeer ervaren renner die voor het einde van zijn carrière naar Israel Start-Up Nation trekt.

Wordt Israel Start-Up Nation de ploeg van de ervaren renners? Daar heeft het alle schijn naar alleszins. Met André Greipel (38), Chris Froome (35), Ben Hermans (34), Dan Martin (33), Dary Impey (35) en enkele anderen zijn er voor volgend jaar al 8 renners bij de ploeg die 30 jaar zijn of meer. Voorlopig hebben ze een selectie van 18 renners voor volgend jaar. Ter vergelijking: Deceuninck-Quick.Step heeft ook 8 renners boven de 30, maar in totaal wel al 27 bevestigde namen.

Het is al langer bekend dat eigenaar Sylvan Adams ongelooflijk veel mogelijkheden heeft op financieel vlak. Het lijkt erop dat dat hij met zijn ploeg zo snel mogelijk rendement wil boeken en niet wil wachten op jonge talenten die doorgroeien.

Christopher Froome
© photonews

Rijke overnemers in het voetbal

Maar het geven van lange, dure contracten aan oude renners is nooit een echte succesvolle formule geweest. Vooral bij het contract van Chris Froome zijn er nog veel vraagtekens aangezien Froome bijna een jaar niet gekoerst heeft vanwege een val.

Het doet een beetje denken aan de rijke overnemers in de Belgische tweede voetbalklasse. Ze zijn heel vermogend, maar willen meteen naar eerste klasse promoveren. Daardoor gaan ze heel dure contracten aan met de spelers. Maar als het project niet meteen slaagt, trekt de overnemer zich terug waardoor de club achterblijft met zware contracten en een schuldenberg.

André Greipel
© photonews

Ploeg nog niet compleet

Voor volgend jaar telt de selectie van Israel Start-Up Nation slechts 18 renners. Daar zullen nog zo'n tiental namen bijkomen voor het einde van het seizoen. Er moeten nog goede knechten bijkomen om Froome bij te staan in zijn zoektocht naar een vijfde Tourzege, maar we zouden Adams toch aanraden om nog enkele jonge renners aan te trekken.

Met Renard (21), Einhorn (22), Vahtra (23), Biermans (24) en Neilands (25) zijn er 5 renners van onder de 25 jaar in de selectie voor volgend seizoen. Ter vergelijking: Deceuninck-Quick.Step heeft er 11 in zijn rangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties