Sergio Higuita moet punt zetten achter seizoen

Sergio Higuita moet punt zetten achter seizoen
Foto: © photonews

Het seizoen van de 23-jarige Colombiaan Sergio Higuita zit er al op. De youngster van EF Education First moet een punt zetten achter zijn seizoen omdat hij sukkelt met zijn gezondheid.

Higuita reed afgelopen woensdag nog de Waalse Pijl maar moest lossen nog voor de echte finale losbarsten. Op Instagram laat hij weten dat zijn seizoen erop zit.

"EF Pro Cycling en ik hebben besloten om een punt te zetten achter dit seizoen omdat ik wat sukkel met mijn gezondheid. Het was een enorme eer voor mij om met de nationale trui van Colombia te rijden in Europa dit jaar. Ik wil iedereen bedanken voor de steun en liefde", liet Higuita weten.

Er werd dit jaar wel wat verwacht van Higuita nadat hij in de Vuelta van 2019 een etappe won en daarnaast nog 3x in de top tien van een etappe eindigde. Dit seizoen begon hij met winst op het Colombiaanse kampioenschap waarna hij ook nog eens de ronde van zijn land won.

In Parijs-Nice werd Higuita derde maar toen brak het coronavirus uit. In de Tour moest de Colombiaan opgeven nadat Jungels hem ongelukkig ten val bracht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties