Het huidige Circus-Wanty Gobert stelt nieuwe hoofdsponsor en dus ook nieuwe naam voor

Het huidige Circus-Wanty Gobert stelt nieuwe hoofdsponsor en dus ook nieuwe naam voor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naamwijzigingen van wielerploegen: het hoort erbij als nieuwe grote sponsors hun opwachting maken. In de huidige tijden valt het niet uit te sluiten dat een sponsor zijn bijdrage vermindert en dan moet die weer vervangen worden. Dat is ook het geval bij de ploeg waar Jan Bakelants voor rijdt.

Die was dit jaar bij het wielerpubliek gekend als Circus-Wanty Gobert. Volgend jaar zal het team Intermarché-Wanty Gobert Matériaux heten. Intermarché is immers de nieuwe hoofdsponsor van de ploeg en gaat een verbintenis aan tot het einde van 2023.

Intermarché-Wanty Gobert zal ook voor het eerst deel uitmaken van de WorldTour. Intermarché is een Franse supermarktketen die ook winkels heeft in België. "Het leek een evidentie voor het team om zich te associëren met Intermarché", zegt teammanager Jean-François Bourlart. "Ik wil al onze historische partners bedanken, ook Circus."

CIRCUS BLIJFT PARTNER VAN DE PLOEG

De hoofdsponsor uit het seizoen 2020 stapt overigens niet helemaal uit het wielrennen. "Circus zal verdwijnen uit de naam van het team, maar blijft de volgende jaren een solide partner."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties