Alpecin-Fenix en Bingoal-WB nemen het in Alpes Maritimes op tegen Ineos dat vorige keer fietsen gestolen zag

Alpecin-Fenix en Bingoal-WB nemen het in Alpes Maritimes op tegen Ineos dat vorige keer fietsen gestolen zag
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alpecin-Fenix en Bingoal-WB zijn de twee Belgische ploegen die de Tour des Alpes Maritimes et du Var op hun programma staan hebben in het tweede deel van februari. De WorldTour-teams uit ons land passen hiervoor, onder meer de ploeg van Van der Poel rijdt dus wel deze driedaagse.

De Tour des Alpes Maritimes et du Var zal gereden worden van 19 tot en met 21 februari en kan volgens Nice-Matin in totaal twintig ploegen verwelkomen. Van die twintig komen er elf uit de WorldTour. Bij die deelnemende WorldTour-ploegen ook Ineos Grenadiers.

Dat is opvallend, want bij een vorige deelname aan de rittenkoers werden de fietsen van Ineos uit hun hotel gestolen. Die negatieve ervaring weerhoudt de Britse topploeg er ook niet van om nog eens deel te nemen. Hierdoor komen renners als Pidcock en Sivakov aan de start. Bij andere teams hebben mooie namen als Vincenzo Nibali en Jakob Fuglsang al toegezegd.

KORTE RITTEN

Naast die elf WorldTour-ploegen zijn er dus nog negen teams die gaan deelnemen en daar zitten ook het Belgische Alpecin-Fenix en Bingoal-Wallonie Bruxelles bij. De organisatie kiest voor redelijk korte etappes. Geen enkele van de drie ritten heeft een afstand van meer dan 190 kilometer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties