13 teams uit WorldTour kiezen voor Nokere Koerse: "Kampioenen van morgen"

13 teams uit WorldTour kiezen voor Nokere Koerse: "Kampioenen van morgen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De profwedstrijd van Nokere Koerse wordt op woensdag 17 maart gereden. Doordat heel veel buitenlandse koersen geschrapt zijn komen er 13 teams uit WorldTour aan de start.

Tijdens de lockdown vorig jaar was er geen Nokere Koerse. “Dertien van de negentien belangrijkste teams van de wereld komen naar Danilith Nokere Koerse, toch blijven we vooral mikken op de kampioenen van morgen”, vertelt voorzitter Robrecht Bothuyne. “Kijk maar eens naar het podium van twee jaar geleden: winnaar Cees Bol werd geflankeerd door Pascal Ackermann en Jasper Philipsen. Dat zijn intussen gevestigde namen.”

Philipsen (Alpecin-Fenix) staat op de voorlopige deelnemerslijst, Sep Vanmarcke (Israël Start-Up Nation) ook. Deceuninck-Quick.Step, Lotto-Soudal, AG2R Citroën, Bora-Hansgrohe, Groupama-FDJ, Ineos Grenadiers, Team DSM, Qhubeka-Assos, Trek-Segafredo, UAE Team Emirates, Cofidis en Intermarché-Wanty-Gobert zijn de andere teams uit de World Tour. Ook elf pro-continentale teams nemen deel.

Tarteletto-Isorex is de enige niet-professioneel continentale ploeg op de deelnemerslijst. Zoals eerder bekend verhuist de start van de Markt naar het voetbalstadion van SK Deinze, om het geheel coronaproof te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties