Wellicht dan toch geen Mathieu van der Poel in de Omloop

Wellicht dan toch geen Mathieu van der Poel in de Omloop
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is uitkijken naar de selectie van Alpecin-Fenix voor de Omloop om te zien of Mathieu van der Poel daar op staat. Wellicht zal dat niet het geval zijn. Van der Poel staat immers ook niet op de lijst die de ploeg heeft ingediend bij de UCI.

De Omloop stond aanvankelijk niet op het programma van Van der Poel, maar werd toch ineens een mogelijkheid toen zijn ploeg onverwacht de koers moest staken in de UAE Tour nadat een staflid besmet geraakte met het coronavirus.

REGLEMENT

De organisatie van de Omloop was zeker bereid om hem met open armen te ontvangen. Desondanks lijkt het er niet op dat hij daar aan de start zal verschijnen. Alpecin-Fenix heeft een lijst van negen renners, zeven effectieven en twee reserves, ingediend bij de UCI. Volgens het reglement kan dan ook enkel uit die negen renners gekozen worden om de deelnemers aan de wedstrijd aan te duiden.

Tenzij er nog een enorme ommezwaai volgt, met een eventuele uitzondering voor Van der Poel, zal de Nederlandse kampioen dus niet aan de start verschijnen van de eerste wegkoers van het jaar op Vlaamse bodem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties