Mathieu van der Poel maakt ambities voor Tirreno-Adriatico bekend en rijdt ook al met Sanremo in gedachten

Mathieu van der Poel gaat in de Tirreno vooral voor een ritzege

Mathieu van der Poel maakt ambities voor Tirreno-Adriatico bekend en rijdt ook al met Sanremo in gedachten
Foto: © photonews

De volgende wedstrijd op het programma van Mathieu van der Poel is de Tirreno-Adriatico. Die gaat woensdag van start. Van der Poel zal daar vooral proberen een rit te winnen. Aan een klassement denkt hij niet. Aan Milaan-Sanremo wel al.

Dat is immers de volgende belangrijke afspraak na zijn triomf in de Strade Bianche. "Mijn overwinning op de Strade Bianche is nu pas echt doorgedrongen. Het was een van mijn mooiere overwinningen, vooral vanwege de manier waarop ik heb gewonnen. Er staat echter nog veel op stapel dit seizoen, dus ik kan niet nu al zeggen of het al een succesvol jaar is, maar het is zeker heel leuk om zo mijn campagne te starten."

VOOR RITWINST GAAN

Volgende opdracht is dus de Tirreno. Wat mogen we daar van Van der Poel verwachten? "Ik heb niet echt klassementsambities voor Tirreno-Adriatico, ik probeer hier liever een etappe te winnen. Dat gaan we ook proberen met Tim Merlier, een van de snelste mannen op de startlijst. Ik zal het dag per dag bekijken, ook met Milaan-Sanremo in gedachten."

Logisch dat La Primavera hem al bezig houdt. Al kan het nooit kwaad om nog wat extra vertrouwen te tanken. "Vorig jaar was onze deelname aan de Tirreno zeer succesvol. We zullen zeker proberen dit jaar opnieuw een etappe te winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties