Primož Roglič zet eerste stap richting mogelijke eindwinst Parijs-Nice: "Natuurlijk wil je winnen, maar ik ben tevreden"

Primož Roglič tevreden na derde plaats in tijdrit Parijs-Nice

Primož Roglič zet eerste stap richting mogelijke eindwinst Parijs-Nice: "Natuurlijk wil je winnen, maar ik ben tevreden"
Foto: © photonews

Parijs-Nice is de eerste koers van het jaar voor Primož Roglič en die wil hij graag meteen op zijn naam schrijven. Het zou een bevestiging zijn van de succesvolle hoogtestage in Tenerife, waar hij naar 't schijnt een enorme indruk moet gemaakt hebben.

Roglič heeft op deze dinsdag laten zien op welk gebied hij nog altijd een streepje voor heeft op vele andere klassementsmannen: in het tijdrijden. "Tijdritten zijn altijd een uitdaging", weet Roglič. "Ik leer altijd weer iets nieuws en ik vind het fijn dat ik al zo vroeg in het seizoen er eentje heb kunnen rijden."

TEMPOWISSELINGEN

De Sloveen van Jumbo-Visma eindigde op een derde plaats in de individuele tijdrit en rond Gien. "De tempowisselingen die nodig waren op het parcours van vandaag passen goed bij mij. Natuurlijk wil je altijd de etappe winnen, maar ik ben tevreden met het resultaat."

Die tevredenheid is op zijn plaats. Om te duelleren voor winst kwam hij een zestal seconden tekort, maar hij nam wel 7 tellen op Dennis, 14 seconden op Schachmann en meer dan een halve minuut op renners als Jungels, Hart, Benoot en Gaudu. "Ik heb gedaan wat ik kon en kijk alweer uit naar de etappes die komen gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties