Adrie van der Poel vindt Parijs-Roubaix nu op erg mooie datum komen: "Je krijgt meer favorieten"

Adrie van der Poel denkt dat er meer favorieten zullen zijn in Parijs-Roubaix in oktober

Adrie van der Poel vindt Parijs-Roubaix nu op erg mooie datum komen: "Je krijgt meer favorieten"

De Ronde is voorbij en nu volgt... niet Parijs-Roubaix. Wat denkt Adrie van der Poel daarvan? Dat het voor bepaalde renners helemaal niet slecht is. En dat er nu nog meer kandidaten zijn om in oktober op de piste van Roubaix het zegegebaar te maken.

Adrie van der Poel buigt zich in De Tribune er over of het uitstel in de eerste plaats voor zijn zoon geen goede zaak is. "Misschien wel, maar ik ben er wel heilig van overtuigd met wat ik in de Ronde van Vlaanderen gezien heb, dat Mathieu met één goede training deze week en voor de rest alleen rust, hij zondag dicht bij de zege was geweest. Anderzijds denk ik dat Parijs-Roubaix verzet is naar een heel mooie datum."

VOOR X-AANTAL RENNERS EEN ZEGEN

Parijs-Roubaix zal immers een week na het WK plaatsvinden. "De geselecteerde renners zullen dus voor een groot deel hetzelfde zijn, maar tegelijk zullen heel wat van de niet-geselecteerde renners voor het WK dubbel gebrand zijn om te presteren in Parijs-Roubaix. Ik denk wel dat het voor x-aantal renners toch een zegen is dat Parijs-Roubaix verzet is."

Want de eerste wielermaanden van 2021 hebben er wel ingehakt. "Het voorjaar heeft veel geëist en het grote voordeel is dat renners zich super specifiek kunnen voorbereiden op een Parijs-Roubaix in oktober. Dus je krijgt meer favorieten. Als je alleen al bij Trek-Segafredo gaat kijken, komt Mads Pedersen er bijvoorbeeld bij. Door te verplaatsen naar na het WK, zal het aantal kandidaat-winnaars een stuk groter zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties