Lefevere geeft aan hoe sprint van Asgreen al thema was en zal nu meer mogen betalen: "Part of the game"

Lefevere weet dat nieuw contract Asgreen hem iets meer zal kosten na Ronde-zege

Lefevere geeft aan hoe sprint van Asgreen al thema was en zal nu meer mogen betalen: "Part of the game"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere heeft het toch maar weer voor mekaar gekregen. Met Kasper Asgreen heeft één van zijn renners de Ronde van Vlaanderen gewonnen. En laat de Deen ook één van de mannen zijn die einde contract is en met wie Lefevere dus een nieuwe deal moet sluiten.

"Enerzijds ben ik zeer tevreden, anderzijds was ik deze week Kaspers nieuwe contract aan het afronden", vertelde een stralende Lefevere aan Sporza. "Ik denk dat het me nu wat meer zal kosten. Ach, dat is part of the game natuurlijk."

Voor alle duidelijkheid: het geluk vanwege de overwinning haalde echt wel de bovenhand. "Het zat eraan te komen. Twee jaar geleden was Kasper al 2e in de Ronde, vorig jaar deed hij ook mee en dit jaar won hij de E3 op magistrale wijze. Wat kun je nog meer zeggen? Kasper is een heel sterke renner die het nu in de spurt met Van der Poel afmaakt."

KLEIN BEETJE VERONGELIJKT

Dat laatste aspect maakt het nog straffer. "Deze week hadden we het met hem over zijn sprint. Hij voelde zich een kleine beetje verongelijkt, al is dat niet helemaal het juiste woord, maar hij zei: "Jullie denken dat ik niet kan sprinten, maar ik kan wél sprinten. Ik heb al koersen gewonnen in de sprint". Hij is overtuigd van zijn kwaliteiten en hij maakt het waar."

Kasper Asgreen Patrick Lefevere
© photonews

Het verhaal van de komst van Asgreen naar de ploeg van Lefevere is bijzonder. "Kasper is bij ons in de ploeg gekomen toen Jungels, Vakoč en De Plus in het ziekenhuis lagen in Zuid-Afrika. We hadden een personeelsprobleem. Ik had een extra renner nodig. De Italianen waren aan het pushen om er een Italiaanse renner bij te nemen, maar Bjarne Riis belde me over Asgreen en zo is zijn komst tot stand gekomen."

MANIAKAAL MET WIELRENNEN BEZIG

Wat voor iemand is Kasper Asgreen eigenlijk? "Kasper is maniakaal met wielrennen bezig. Hij is een zeer rustige gast en weet zeer goed waar hij mee bezig is. Hij doet veel opofferingen voor zijn sport. Sinds Milaan-Sanremo is hij niet meer naar huis geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties