Jan Bakelants gaat wederoptreden maken na valpartij: "Ik kom vol goesting terug in competitie"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Brabantse Pijl eerste koers van Jan Bakelants sinds val in Ronde van Catalonië

Jan Bakelants gaat wederoptreden maken na valpartij: "Ik kom vol goesting terug in competitie"
Foto: © photonews

Een vierde plek in de laatste rit in lijn in de Tirreno is de beste uitslag van Jan Bakelants dit seizoen tot dusver. Het was een teken dat hij prima bezig was, maar in de openingsetappe van de Ronde van Catalonië kwam Bakelants ten val. Een dag later startte hij niet meer in de tijdrit.

Dat is zo'n drie weken geleden en sindsdien koerste Bakelants niet meer. Dat gaat de ancien van Intermarché-Wanty-Gobert in de Brabantse Pijl wel doen. "Mijn blessure is ondertussen genezen en ik kom vol goesting terug in competitie in de Brabantse Pijl van woensdag. Een koers die ik graag rijd en die door de constante opeenvolging van klimmetjes zeer lastig is."

DOELEN BIJSTELLEN OF NIET?

Dit is de periode van het jaar die enorm belangrijk is voor Bakelants. "Vanaf het begin van het seizoen staan deze weken in het rood omcirkeld in mijn agenda. Mijn val in de Ronde van Catalonië heeft mijn voorbereiding natuurlijk wel wat verstoord. Maar de komende wedstrijden zullen snel duidelijk maken of ik mijn doelen al dan niet moet bijstellen."

Als Bakelants een inschatting moet maken over een eventuele achterstand door de val, luidt die vrij positief. "Momenteel heb ik het gevoel dat mijn noodgedwongen onderbreking me niet te veel parten speelt. Ze zorgt er alleszins niet voor dat ik er minder hard voor zal gaan woensdag." Aimé De Gendt, Eiking, Lammertink, Rota, Van Melsen en Vliegen zijn de ploegmaats die ook aan de startlijn zullen staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties