Coronavaccin voor renners die naar Spelen gaan: "Renners thuislaten die niet gevaccineerd zijn?"

Coronavaccin voor renners die naar Spelen gaan: "Renners thuislaten die niet gevaccineerd zijn?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Belgian Cycling heeft 39 namen op een longlist staan voor de Olympische Spelen en wil die allemaal een coronavaccin laten geven.

In de verschillende disciplines van het wielrennen staan momenteel 39 namen van renners voor de Olympische Spelen op een longlist. Belgian Cycling gaat er van uit dat die allemaal gevaccineerd worden, ook al zijn er renners die niet zullen meegaan.

“Zo zou het toch moeten zijn”, zegt technisch directeur Frederik Broché van Belgian Cycling aan HLN. “Pas in een latere fase zal die longlist naar een shortlist gereduceerd worden. In afwachting moet iedereen kunnen worden gevaccineerd.”

Bondscoach Sven Vanthourenhout wil dat alle renners zich laten vaccineren. “Ik volg het advies van het BOIC en van het IOC, die atleten sterk aanraden om zich te laten vaccineren. Maar het is geen verplichting. Ik zal geen renner thuislaten omdat hij niet is gevaccineerd.”

Begeleiders en trainers krijgen echter geen vaccin, terwijl het BOIC daar wel op had aangedrongen. “Als wij zonder vaccin naar Tokio moeten, dan is het maar zo”, besluit Vanthourenhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties