Schmid wint spannende Strade Biancherit in Giro d'Italia

Schmid wint spannende Strade Biancherit in Giro d'Italia
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De elfde etappe heeft voor fraaie beelden gezorgd. De wegen van Umbrië en Toscane zorgden voor mooie plaatjes, maar ook de renners leverden spektakel.

Al na enkele kilometers zorgde de Nederlander Taco Van der Hoorn voor de eerste vlucht van de dag. Die bleek meteen de goede. Er vormde zich snel een kopgroep met elf renners, waaronder ook met Drie De Bondt, Lawrence Naesen en Harm Vanhoucke ook drie Belgen.

De kopgroep reed een voorsprong bijeen van net geen kwartier. Op de eerste grindstrook barstte de koers meteen los. Voorin moesten enkele renners lossen, maar de Belgen klampten aan.

Ook het peloton zorgde meteen voor spektakel op het grind. Ganna trok door en nam Bernal mee. Evenepoel, nochtans goed omringd door ploegmaten, moest meteen lossen. Enkele kilometers verder sloot hij voorin weer aan.

Op de tweede strook werd het opnieuw moeilijk voor Evenepoel. Enkel Almeida kon hem nog bijstaan. Toen Bernal opnieuw doortrok, moest Evenepoel opnieuw snel 20 tot 30 seconden prijsgeven. Zijn achterstand liep snel op en dat zorgde voor de nodige frustratie bij onze landgenoot.

Covi, Schmid en De Bondt waren de renners die voorin bleven doorgaan. Het peloton reduceerde de achterstand op 10 kilometer van het einde tot net onder de vijf minuten.

Op zeven kilometer van het einde moest ook De Bondt voorin de rol lossen en kwam hij in een achtervolgend groepje terecht. Covi en Schmid sprintten voor voor de zege. Op Schmid stond er geen maat. Vanhoucke werd derde, De Bondt vierde.

In de achtergrond trok Bernal nog eens door en zette hij alle concurrenten op een serieuze achterstand. Evenepoel staat in de rangschikking nu op 2 minuten en 22 seconden van Bernal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties