Belgian Cycling heeft vanaf 1 oktober een nieuwe directeur

Bjorn Vandenabeele
| 1 reacties
Belgian Cycling heeft vanaf 1 oktober een nieuwe directeur
Foto: © photonews

Bij de Belgische wielerbond wordt Nathalie Clauwaert vanaf 1 oktober de nieuwe directeur. Ze volgt Jos Smets op die met pensioen gaat.

Nathalie Clauwaert wordt vanaf 1 oktober de nieuwe directeur van Belgian Cycling, als opvolgster van Jos Smets. "Hem vervangen is een hele grote uitdaging, maar dat zou voor iedereen zo zijn", zegt de toekomende directeur van Belgian Cycling aan Sporza. "Jos is de man van 1.001 zaken, maar ik draai hier ook al lang mee. Ik werk 21 jaar bij de bond en ben hier begonnen in een administratieve functie. De microbe was er vrij snel en ik ben besmet geraakt."

Een nieuwe directeur, dat betekent ook een nieuwe wind door de organisatie. "Ik wil toewerken naar een moderne wielerfederatie. De wielersport verandert heel snel en ik wil dat de federatie die trend volgt. De sleutelwoorden zijn modern, professioneel en transparant. Ik wil de federatie toegankelijk maken voor iedereen. Er zijn veel stakeholders: renners, clubs, juryleden, medewerkers van organisaties, sponsors, ... Ik wil hen graag op één lijn krijgen en luisteren naar hun verhaal."

Is ze verrast om als vrouw de wielerbond te leiden? "Ja en neen. Ik ben wel blij dat ik door mijn kwaliteiten gevraagd ben. Dit is een mooie stap voor gendergelijkheid. Ik heb het vertrouwen gekregen van de voorzitter en het bestuur. Ik zou niet weten waarom dat niet zou mogen of kunnen. Ik zie het als een soort doorbraak. Ik ben altijd een aanspreekpunt geweest, maar ik wil dat nu zijn in een meer doorgedreven rol. Het mag een stapje verder gaan. Of er nu nog meer vrouwen prominent in beeld zullen komen? Dat is zeker een streefdoel. Ik ben zeker niet de eerste. Achter de schermen werken heel veel vrouwen. Ik nodig hen uit om de stap vooruit te zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties