Geraint Thomas zet vijfde etappe Critérium du Dauphiné op zijn naam na knap tactisch nummertje van Team INEOS Grenadiers

Nils Wens
| 0 reacties
Geraint Thomas zet vijfde etappe Critérium du Dauphiné op zijn naam na knap tactisch nummertje van Team INEOS Grenadiers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geraint Thomas heeft de vijfde etappe van de Critérium du Dauphiné gewonnen. In de laatste kilometer ging de Brit er alleen vandoor na een slimme zet van INEOS Grenadiers en hij haalde het net voor Colbrelli en Aranbaru.

Met Tim Wellens en Kasper Asgreen zaten er enkele sterke renners in de vlucht van de dag, maar Team INEOS Grenadiers had een duidelijk plan. Zo werden de vluchters al voor de laatste klim van twee categorie gegrepen. 

Met Craddock werd op 3 kilometer van de streep ook de laatste vluchter gegrepen, maar toch bleef INEOS Grenadiers heel wat kopwerk verrichten. Raar, omdat de ploeg geen sprinter heeft, maar ze hadden een straf plan in gedachten. 

Op 1 kilometer van de streep lieten ze namelijk een gat vallen toen Geraint Thomas op kop reed. De Brit ging er vandoor en hield ook net stand voor de snelle jongens zoals Colbrelli en Aranbaru. Vooral Colbrelli kwam nog zeer dichtbij, maar Geraint Thomas hield uiteindelijk stand. De Britse klassementsrenner staat door deze overwinning op de zesde plaats in het algemeen klassement, Lukas Pöstlberger blijft leider. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties