UCI kondigt licenties aan: Alpecin-Fenix uitgenodigd voor alle WorldTour-koersen, 3 Belgische teams in WorldTour

UCI kondigt licenties aan: Alpecin-Fenix uitgenodigd voor alle WorldTour-koersen, 3 Belgische teams in WorldTour
Foto: © photonews

De UCI heeft de licenties bekendgemaakt voor 2022. Alpecin-Fenix zal voor alle WorldTour-koersen uitgenodigd worden, ook al heeft het nog altijd de status van ProTeam. Deceuninck-Quick.Step, Lotto Soudal en Intermarché-Wanty-Gobert behoren wel tot de WorldTour.

De WorldTour bestaat in 2022 uit achttien ploegen: AG2R Citroën, Astana Qazaqstan, Bora-Hansgrohe, Bahrein Victorious, Cofidis, EF Education-Nippo, Groupama-FDJ, Ineos Grenadiers, Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, Israel Start-Up Nation, Jumbo-Visma, Lotto Soudal, Movistar, BikeExchange-Jayco, DSM, Trek-Segafredo en UAE.

Qhubeka NextHash had ook een WorldTour-licentie aangevraagd, maar die is door de UCI geweigerd. Door financiële problemen zijn er nog altijd grote vragen omtrent de toekomst van Qhubeka, dat de meeste van zijn renners dan ook zag vertrekken naar een andere ploeg.

Alpecin-Fenix maakt in 2022 deel uit van de ProTeams, maar zal wel voor alle WorldTour-wedstrijden uitgenodigd worden. Hetzelfde geldt voor Arkéa-Samsic. TotalEnergies, de ploeg van Peter Sagan, zal uitgenodigd worden voor alle eendagskoersen uit de WorldTour. Om mee te mogen doen aan grote ronden, moet het dan rekenen op een wildcard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties