Sprint met twee en ferme solo: Axel van den Broek en Arthur van den Boer winnen bij de nieuwelingen in Essen

Sprint met twee en ferme solo: Axel van den Broek en Arthur van den Boer winnen bij de nieuwelingen in Essen

De nieuwelingen hebben hun cross in Essen al afgewerkt. Van den Broek en Van den Boer zijn daar de winnaars van de eerste wedstrijden. Eerste zette Van den Boer de cross bij de eerstejaarsnieuwelingen naar zijn hand. Bij de tweedejaars kon Van den Broek vieren.

Arthur van den Boer stak er bij de eerstejaarsnieuwelingen met kop en schouder bovenuit. De renner van AA Drink Young Lions begon dan ook aan een solo die echt wel gezien mocht worden. Aan de aankomst had hij liefst 1 minuten en 38 seconden over op de eerste achtervolgers. Dat waren Mathias De Keersmaeker en Leander De Gendt: zij spurtten respectievelijk naar plek twee en drie.

Bij de tweedejaars ging Axel van den Broek op pad met Senna Remijn. Bij aanvang van de laatste ronde had Van den Broek wel een mooi kloofje geslagen. Max Heiner Oertzen reed op dat moment rond op de derde plaats. In de slotronde troepte het nog wel samen vooraan: het trio ging een kopgroep van drie leiders vormen.

VAN DEN BROEK KLOPT DUITSER IN DE SPRINT

Remijn zat al het meest door zijn krachten en moest in de finale een klein gaatje laten. Het was dus vooral een sprint tussen Van den Broek en Oertzen (foto bovenaan) voor de overwinning. De renner van Bert Containers-Pauwels Sauzen haalde het van zijn Duitse leeftijdsgenoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties