"Wouts gezondheid is volledig in orde": Wout van Aert gaat Parijs-Roubaix rijden!

"Wouts gezondheid is volledig in orde": Wout van Aert gaat Parijs-Roubaix rijden!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dan toch! Het gaat een Parijs-Roubaix worden mét Wout van Aert. De gezondheid van de Belgische kampioen laat het toe om aan de start te komen.

Dat bevestigt sportief directeur Merijn Zeeman op de site van Jumbo-Visma. "Na een covidbesmetting zijn we uitermate voorzichtig met de gezondheid van onze renners. De medische staf heeft daar een belangrijke rol in en is medebepalend. Dat hebben we heel intensief opgevolgd met elkaar. Er is een arts vier dagen bij Wout geweest om te monitoren wat de reactie van training was op zijn lichaam."

GEEN SPRAKE MEER VAN TOPVORM

En daar bleef het niet bij. "Hij heeft ook heel uitgebreide onderzoeken gehad voordat hij de training heeft hervat. Begin deze week kwam het groene licht van de medische staf dat hij volledig belastbaar is en op topsportniveau inspanningen mag doen. Onder meer op het functioneren van het hart. Wouts gezondheid is volledig in orde. Maar na een week isolatie is van topvorm natuurlijk geen sprake meer."

Van Aert rijdt de Helleklassieker dus in een ondersteunende rol. "De aanloop naar Roubaix is gemankeerd. Zo mist hij ook de verkenning op donderdag en al met al is dat allesbehalve een ideale voorbereiding. Neemt niet weg dat een renner als Wout nog een rol kan spelen, bijvoorbeeld in de ondersteuning van Christophe Laporte, Mike Teunissen of Nathan Van Hooydonck."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties