🎥 Opmerkelijk begin in Giro Donne: Faulkner wint en Kopecky vierde in proloog, één renster valt van startpodium

🎥 Opmerkelijk begin in Giro Donne: Faulkner wint en Kopecky vierde in proloog, één renster valt van startpodium
Foto: © photonews

Terwijl alle aandacht bij de mannen naar de Tour gaat, begonnen de vrouwen aan de Giro. Faulkner is daar begonnen met winst in de proloog. Lotte Kopecky werd vierde.

Faulkner had haar tijdritcapaciteiten recent nog gedemonstreerd in de tijdrit in de Ronde van Zwitserland. In de proloog van de Giro Donne in Cagliari deed de Amerikaanse hetzelfde. Niemand legde de 4,7 kilometer sneller af. Ze slaagde er ondanks die korte afstand toch in om nog drie seconden sneller te gaan dan de tweede snelste renster. Dat was haar teamgenote Georgia Baker.

Sowieso kwamen de sterkste tijdrijdsters dus uit het kamp van BikeExchange-Jayco. Ook Elisa Balsamo toonde zich van haar sterkste kant met een derde plaats. Lotte Kopecky werd in haar eerste proloog sinds haar triomf op het BK tijdrijden knap vierde, op zes seconden van de ritwinnares. Van Vleuten, de topfavoriete in deze Giro Donne, moest het stellen met een zesde stek.

Het meest opvallende moment kwam van Markéta Hájková, de Tsjechische van Team Bepink. Nog op het startpodium kwam Hájková ten val. Ze viel letterlijk van het startpodium, niet de beste manier om aan een proloog of tijdrit te beginnen. Gelukkig leek de schade wel mee te vallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties