Organisatie Ronde van Lombardije kan niet lachen met recordpoging Filippo Ganna op zelfde dag

Organisatie Ronde van Lombardije kan niet lachen met recordpoging Filippo Ganna op zelfde dag

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 8 oktober wil Filippo Ganna het werelduurrecord aanvallen, maar op die dag wordt ook de Ronde van Lombardije gereden.

Afgelopen vrijdag maakten Filippo Ganna en zijn ploeg INEOS Grenadiers bekend dat Ganna in het Zwitserse Grenchen het werelduurrecord van zijn ingenieur Dan Bigham bij INEOS op 8 oktober wil aanvallen. Op die dag wordt ook het laatste monument van het jaar gereden, de Ronde van Lombardije. 

Bij RCS Sport, de organisator van de Ronde van Lombardije, is dat nieuws in het verkeerde keelgat geschoten. "RCS Sport acht de gelijktijdigheid ongepast. Twee evenementen van internationaal niveau en met groot belang voor het wielrennen zouden niet op dezelfde dag mogen plaatsvinden."

Bij RCS hopen ze dat de recordpoging van Ganna nog kan verplaatst worden. "We hopen dat er een oplossing uit de bus komt, zodat wielerfans van beide evenementen kunnen genieten."

De poging van Ganna zou wel maar plaats vinden om 20u 's avonds volgens de website van INEOS Grenadiers. Op dat moment is de Ronde van Lombardije normaal gezien al aangekomen. 

Het werelduurrecord staat sinds kort met 55,548 kilometer op naam van de Brit Dan Bigham. Hij klopte de 55,089 kilometer van Victor Campenaerts. Ganna gaat  komende nacht in Australië op zoek naar een derde opeenvolgende wereldtitel in het tijdrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties