Lotto Soudal heeft een nieuwe sportief manager, de zoektocht naar een nieuwe CEO loopt verder

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Lotto Soudal heeft een nieuwe sportief manager, de zoektocht naar een nieuwe CEO loopt verder
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kurt Van de Wouwer is de nieuwe sportief manager van Lotto Soudal. Daarvoor was hij bij de opleidingsploeg en het vrouwenteam aan de slag.

Kurt Van de Wouwer kwam als renner jarenlang uit voor de Lotto-wielerploegen en na zijn sportieve carrière werd hij er sportdirecteur. Hij kent de ploeg door en door en leidde jarenlang zeer succesvol het Development Team en Ladies Team van de ploeg. Talenten als Arnaud De Lie, Florian Vermeersch en Maxim Van Gils werden door Van de Wouwer gerekruteerd en zetten onder zijn begeleiding de stap naar de profs.

"Door de aanstelling van Van de Wouwer blijft de continuïteit van de professionele wielerploeg gewaarborgd", staat er op de website van de ploeg te lezen. "Hij zal verantwoordelijk zijn voor alle sportieve beslissingen, zodat de ploeg zich volop kan focussen op de voorbereidingen richting het nieuwe seizoen."

"Ik ben heel trots dat ik deze stap kan zetten", vertelde Van de Wouwer. "De Lotto-wielerploegen spelen een cruciale rol in het Belgische en mondiale wielrennen. En de huidige selectie herbergt heel veel jong talent, aangevuld met een aantal internationale toppers vol ambitie. Ik geloof volop in de toekomst van wat volgend jaar Lotto Dstny zal heten en kijk ernaar uit om daarin mijn nieuwe rol mee vorm aan te geven."

De ploeg liet ook weten dat het nog altijd op zoek is naar een CEO, als opvolger van John Lelangue, die op 31 december afscheid neemt als CEO. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties