GP Sven Nys zonder 2 smaakmakers, maar Sven Nys begrijpt hen wel
Joachim Vandecauter
| 0 reacties
GP Sven Nys zonder 2 smaakmakers, maar Sven Nys begrijpt hen wel
Foto: © photonews

De GP Sven Nys gaat nog altijd op 1 januari door, maar dat zal zonder 2 protagonisten zijn. Volgens Sven Nys komt dat door een scheefgetrokken kalender.

Wout Van Aert en Mathieu van der Poel rijden in de kerstperiode heel wat crossen, maar de GP Sven Nys op 1 januari hoort daar niet bij. Sven Nys ziet een scheefgetrokken kalender en de wereldbeker daarvoor als boosdoener. Dat vertelde hij aan Het Nieuwsblad

Door de uitbreiding van de wereldbeker speelden heel wat crossen hun zondag kwijt. Zij gingen dan op zoek naar een nieuwe interessante datum en kwamen dan vaak uit bij de kerstperiode. Volgens Sven Nys is er daardoor een teveel aan wedstrijden rond de jaarwisseling. Hij ziet de GP Sven Nys en de Superprestige in Gullegem op 7 januari als grootste slachtoffer van een volgens hem volledig scheefgetrokken kalender. 

Tijdens de kerstperiode zijn er 10 wedstrijden op 17 dagen. Enkel Mol en Loenhout behoren niet tot een klassement, maar volgens Nys blijft Loenhout wel nog altijd interessant voor de renners. Zij willen nog altijd naar daar afzakken en winnnen. 

Van Aert en van der Poel beslisten om de GP Sven Nys niet te rijden. Nys begrijpt hun beslissing, omdat ze niets met de klassementen te maken hebben. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5045 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties