'Toon Aerts krijgt wellicht deze week nog uitsluitsel van de UCI'

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
'Toon Aerts krijgt wellicht deze week nog uitsluitsel van de UCI'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts mag deze week nog een bericht van de Internationale Wielerunie UCI verwachten. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

Net na het WK raakte bekend dat er in het lichaam van Toon Aerts minieme sporen van Letrozole waren gevonden. Hij werd door zijn toenmalige ploeg Baloise Trek Lions meteen op non-actief gezet en sindsdien reed Aerts geen enkele competitiewedstrijd meer. 

De entourage van Aerts deed het nodige voor de Internationale Wielerunie UCI om hem zo best mogelijk in de zaak te helpen. Ze wachtten geduldig op een uitspraak van de UCI, maar die werd nog steeds niet uitgesproken. Ondertussen gingen Aerts en Baloise Trek Lions al uit elkaar. 

Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws meldden ondertussen dat Aerts deze week nog een uitspraak mag verwachten. Er kwam een belofte dat er voor het kerstreces (23 tot en met 4 januari) een uitspraak zal volgen. Dat wil zeggen dat er op woensdag of donderdag nog een uitspraak zou volgen. Zo zal Aerts na meer dan 10 maanden wachten weten waar hij aan toe is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties