Wout van Aert zoals verwacht opnieuw de sterkste en pakt al zijn vijfde overwinning in zes crossen

Wout van Aert zoals verwacht opnieuw de sterkste en pakt al zijn vijfde overwinning in zes crossen
Foto: © photonews

Wout van Aert gaat gewoon verder met het opstapelen van overwinningen. Vijf keer in zes crossen heeft de regerende Belgische kampioen nu al kunnen zegevieren.

Ook de cross in Gullegem nam Van Aert erbij, als enige van de 'Grote Drie'. Met het oog op Zonhoven werd wel een iets voorzichtigere start van hem verwacht. Vanthourenhout, Iserbyt, Van der Haar en ook de Spanjaard Orts schoven mee in de kopgroep.

Zeker Vanthourenhout gaf er blijk van in orde te zijn: de Europese kampioen plaatste een stevige versnelling. Het sein voor Van Aert om alert te blijven en dat gaatje dicht te knallen. Vanthourenhout en Iserbyt deden hun uiterste best om te volgen, maar een gebroken kader maakte dat voor Vanthourenhout alvast onmogelijk.

VAN AERT RIJDT VERDER WEG

Het was dan aan Iserbyt om Van Aert zo veel mogelijk het vuur aan de schenen te leggen. Dat lukte nog heel even, maar de topfavoriet reed wel gestaag verder weg van zijn voornaamste belager. Zo leken de podiumplaatsen dus duidelijk vast te liggen.

De bonus van Van Aert bij het ingaan van de slotronde schommelde rond de twintig seconden. Een mooie marge om mee richting de overwinning te rijden. Ook Iserbyt en Vanthourenhout hielden hun respectievelijke tweede en derde plaats vast. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties