'Nieuwe wending voor Nairo Quintana: hij kondigt weldra zijn afscheid aan'

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
'Nieuwe wending voor Nairo Quintana: hij kondigt weldra zijn afscheid aan'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is een nieuwe wending voor Nairo Quintana op til. Volgens Colombiaanse bronnen zou hij weldra zijn afscheid aankondigen.

Nairo Quintana (32) eindigde in de voorbije Tour de France 6e, maar achteraf bleek dat hij een positieve test op tramadol had afgelegd. Quintana werd uit de uitslag geschrapt. Ook werd zijn contract bij Arkéa-Samsic niet verlengd. 

Er waren geruchten dat Quintana een nieuwe Colombiaanse ploeg zou gevonden hebben. Ook was er interesse van Team Corratec uit Italië, maar die ontkenden dat. 

De laatste dagen was het wat stiller rond Quintana. Volgens Colombiaanse bronnen zou hij ook zijn afscheid aankondigen. Dat zou hij op 25 januari op een persconferentie doen. 

MPCC

De reden voor zijn afscheid is dat de profteams Quintana via het MPCC (de Beweging voor Geloofwaardig Wielrennen) niet bij hun team willen toelaten. Dat kwam door zijn veroordeling op het gebruik van tramadol. 

Quintana wordt gezien als een van de beste Colombiaanse wielrenners ooit. Hij won in zijn carrière de Giro en de Vuelta. Ook werd hij 2 keer 2e in de Tour. Daarnaast won Quintana 2 keer de Tirreno-Adriatico, de Ronde van Catalonië, de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties