Niels Albert ziet met Wout van Aert enige Belgische kans op wereldtitel: "Welke andere Belg gaat Van der Poel kloppen?"

Jeroen Deheegher
| 0 reacties
Niels Albert ziet met Wout van Aert enige Belgische kans op wereldtitel: "Welke andere Belg gaat Van der Poel kloppen?"
Foto: © photonews

Op 5 februari staat de wereldtitel op het spel en ook dan weer staat een strijd tussen Van Aert en Van der Poel in de sterren geschreven.

In Benidorm kruisten Wout van Aert en Mathieu van der Poel voor het laatst de degens voor het WK in het Nederlandse Hoogerheide. Van der Poel kon Van Aert nog eens kloppen na zijn rugproblemen tijdens de kerstperiode.

Bondscoach Sven Vanthourenhout kondigde maandag zijn selectie aan voor het WK. Ook hij gaf toen dat de Belgen op dat WK in de start er vooral voor moeten zorgen dat Van Aert snel vooraan geraakt doordat hij vanop rij twee moet starten. Ook Niels Albert ziet een bijrol voor de andere Belgen.

"Als Wout zijn start heeft gemist kunnen ze in het beste geval helpen om Wout op het bestrate gedeelte een handje te helpen. En anders moeten ze snel opzij. Belgen maken maar één kans op de wereldtitel: dat is met Wout van Aert. Welke andere Belg gaat Van der Poel kloppen?", zegt hij bij HLN.

Sprint voor de regenboogtrui?

Volgens Albert zal het in Hoogerheide weer een spannende wedstrijd worden. "Ik schat de kans erg hoog dat het weer tot een sprint komt. Wie wereldkampioen wil worden, zal een goed tactisch plan moeten hebben. In de wedstrijd zelf krijgen ze elkaar er moeilijk af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5091 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties