🎥 Deze keer is er geen finishfoto nodig: Gerben Thijssen de snelste in de Bredene Koksijde Classic, pechdag voor Merlier

🎥 Deze keer is er geen finishfoto nodig: Gerben Thijssen de snelste in de Bredene Koksijde Classic, pechdag voor Merlier
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gerben Thijssen heeft de Bredene Koksijde Classic gewonnen. Hij was in de sprint sneller dan de Duitser Ackermann en de Australiër Welsford.

Twee dagen na Nokere Koerse was het opnieuw koers met de Bredene Koksijde Classic. Van Bredene trok het peloton richting de heuvelzone van de Westhoek met twee keer de Kemmelberg en ook nog de Rodeberg. 

Vier koplopers, met daarbij lokale renner Thomas Joseph (Tarteletto), hielden het tot op 40 kilometer van de streep vol. Tien kilometer daarvoor was er echter een zware val geweest met onder meer Campenaerts en topfavoriet Merlier. 

Campenaerts werd kermend van de pijn afgevoerd naar het ziekenhuis, Merlier keerde na een lange achtervolging, met daarbij ook een fiets- en helmwissel, toch terug naar het peloton. 

Thijssen de snelste in de sprint

UAE Team Emirates reed sinds de val van Merlier op kop van het peloton en bleef ook na zijn terugkomst beuken. De verwachte massasprint kwam er toch, al was het peloton niet heel groot meer. 

UAE ging met Denain-winnaar Molano de laatste bocht in en die zette zijn kopman Ackermann af, maar vergat de deur dicht te doen. Thijssen kwam perfect uit het wiel van Ackermannen klopte de Duitser met een perfecte jump. Sam Welsford werd derde, Tim Merlier kwam er niet aan te pas in de sprint. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties