Doorbraak in de wielersport over de opleidingsvergoedingen

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Doorbraak in de wielersport over de opleidingsvergoedingen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De UCI heeft over de opleidingsvergoedingen een nieuwe regel in voege gesteld. WorldTour-teams moeten een vergoeding van 2000 euro betalen.

De nieuwe regel zal vanaf 1 juni in voege treden. Als een neoprof bij een WorldTour-team zijn 1e contract tekent, dan moet dat team aan alle opleidingsploegen een vergoeding van 2000 euro per seizoen betalen. Het gaat om de continentale ploegen en clubs vanaf zijn 15e tot maximaal 8 jaar. 

Die opleidingsvergoeding zal aan de nationale federatie waar de opleidingsploeg bij aangesloten is, moeten betaald worden. De federatie verdeelt het geld dan over de betrokken opleidingsploegen. 

Er zit wel een addertje onder het gras. De nationale federatie moet binnen de 3 maanden de WorldTour-ploeg op de hoogte brengen van het te betalen bedrag. Als het dat niet doet, vervalt de vergoeding en moet de WorldTour-ploeg niets meer betalen. 

Ook kan het gebeuren dat een opleidingsploeg niet meer bestaat. Dan gaat het bedrag naar de ontwikkelingsprogramma's van de nationale federatie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties