Ploegleider Soudal Quick-Step ziet een sterk team in Catalonië en bespreekt de ploegmaats van Remco Evenepoel voor de Giro

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Ploegleider Soudal Quick-Step ziet een sterk team in Catalonië en bespreekt de ploegmaats van Remco Evenepoel voor de Giro
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel is in de Ronde van Catalonië nipt 2e geëindigd. Ploegleider Klaas Lodewyck zag ook een sterk team rond de kopman.

In de Ronde van Catalonië won Remco Evenepoel 2 ritten, maar voor het klassement moest hij tevreden zijn met een 2e plaats. Hij strandde op 6 seconden van Primoz Roglic. 

Ploegleider Klaas Lodewyck zag ook een sterk team rond Evenepoel. Zo deed Soudal Quick-Step op La Molina het hele peloton breken. Lodewyck vertelde aan Het Nieuwsblad dat Ilan Van Wilder, Jan Hirt en Louis Vervaeke uitstekend in de sprinttrein waren en dat ook Fausto Masnada, Mattia Cattaneo en Pieter Serry het prima deden. 

In principe worden die 6 de ploegmaats van Evenepoel in de Giro. Na de Waalse klassiekers zullen ze beslissen wie de 8e renner voor de Giro wordt.

Mogelijk moeten ze nog een extra renner oproepen. Masnada heeft opnieuw last van zijn zitvlakblessure en wordt een twijfelgeval. Ook een mogelijke vervanging wordt pas na Luik-Bastenaken-Luik beslist. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties