Niki Terpstra begrijpt Mathieu van der Poel en Wout Van Aert: "Enkel bij revanchegevoelens heeft het zin"

Niki Terpstra begrijpt Mathieu van der Poel en Wout Van Aert: "Enkel bij revanchegevoelens heeft het zin"
Foto: © photonews

Niki Terpstra begrijpt de renners die na Parijs-Roubaix een pauze inlassen en de Amstel Gold Race niet rijden. Het gaat volgens hem puur om het mentale aspect.

Na Parijs-Roubaix gaat het klassieke voorjaar verder, maar traditioneel wordt een heel blik nieuwe renners opengetrokken. Zo staan niet veel renners die Roubaix reden, ook aan de start in de Amstel Gold Race. Onder meer Wout Van Aert en Mathieu van der Poel nemen na Parijs-Roubaix een pauze

Niki Terpstra begrijpt hen. Aan Het Nieuwsblad vertelde hij dat hij 8 keer de Amstel reed en slechts één keer goed was. "Mijn mentale finish in het voorjaar lag altijd op de Vélodrome", klonk het. 

Volgens Terpstra neem je de Amstel er niet gewoon even bij. "Je moet super zijn en vooral ook nog de concentratie hebben", ging hij verder. "Alleen als je met revanchegevoelens zit omdat je nog iets hebt recht te zetten, heeft het zin."

Het seizoen stopt en dan begint volgens Terpstra bij de klassieke renners al de voorbereiding richting de monumenten. "Als die dan achter de rug zijn moet je even kunnen relaxen om jezelf weer mentaal te kunnen opladen", besloot Terpstra. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties