Meesterknecht Ilan Van Wilder dient José De Cauwer duidelijk van antwoord na kritiek

Meesterknecht Ilan Van Wilder dient José De Cauwer duidelijk van antwoord na kritiek
Foto: © photonews

Ilan Van Wilder wordt straks weer de superluitenant voor Remco Evenepoel in de Giro. Maar mag Van Wilder niet zelfs eens ambitie hebben?

Ilan Van Wilder heeft veel gelijkenissen met Remco Evenepoel. Ze zijn van hetzelfde jaar, zijn exact even groot en komen ook allebei uit Vlaams-Brabant. Toch is het verschil groot tussen de twee. 

Evenepoel won al de Vuelta, twee keer Luik-Bastenaken-Luik en werd ook al wereldkampioen. Van Wilder staat nog altijd op 0 profoverwinningen. Maar volgens veel analisten zou Van Wilder te snel in de knechtenrol geduwd worden. 

Te weinig persoonlijke ambitie?

Onder meer José De Cauwer opperde onlangs dat er mogelijks een gebrek aan persoonlijke ambitie zou zijn bij Van Wilder. Maar Van Wilder spreekt dat nu tegen. 

"Ik heb José héél graag en ik beschouw het als een compliment dat hij vindt dat ik te veel moet knechten. Maar hij hoeft zich geen zorgen te maken. Ik weet perfect wat ik aan het doen ben met mijn carrière en ik heb zeker karakter genoeg om te gaan voor wat ik wil", zegt Van Wilder bij Het Nieuwsblad. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties