VOORBESCHOUWING RIT 19 GIRO: Ontploft de Giro helemaal in de loodzware koninginnenrit?

VOORBESCHOUWING RIT 19 GIRO: Ontploft de Giro helemaal in de loodzware koninginnenrit?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 19de etappe kondigt zich aan als de zwaarste van allemaal. De koninginnenetappe in de Giro zal wellicht weer voor heel wat spektakel zorgen.

PARCOURS

Het parcours kondigt zich als loodzwaar aan met 5055 hoogtemeters in 182,9 km. Na een licht oplopende 80 kilometer beginnen de renners opeenvolgend aan de Passo Campolongo, de Passo Valparola, de Passo Giau, de Passo Tre Cime en de aankomst op de Tre Cime di Lavaredo. En dat op 2304 meter hoogte. 

De slotklim is een klim van 7,2 km aan 7,6%, de laatste 3,7 km is het gemiddelde stijgingspercentage 11,7 procent met stukken tot 18%. Er zal wellicht met minuten gegoocheld worden, maar misschien niet aan de top van het klassement. 

FAVORIETEN

Renners die nog niet in de top tien van het klassement staan, zullen wellicht in de vlucht proberen te raken. Rubio, Van Wilder, Carthy, Buitrago en Haig zullen wellicht proberen mee te zitten. En zij maken met het zware profiel wellicht een grote kans op de ritzege.

© photonews

Maar ook de klassementsmannen staan nog dicht bij elkaar en willen misschien nog een rit op hun naam schrijven. Zo jaagt roze trui Geraint Thomas nog altijd op zijn eerste ritzege in de Giro. En hij leek donderdag makkelijk te kunnen antwoorden op de aanvallen van Primož Roglič. 

Diezelfde Roglič toonde zich donderdag beter en zal nog tijd willen goedmaken op Thomas, zeker met de zware klimtijdrit naar de Monte Lussari in gedachten op zaterdag. De klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles in de Tour van 2020 zal wellicht dan ook nog eens door zijn hoofd spoken. 

Joao Almeida leek donderdag de minste van de drie favorieten voor het roze in Rome, maar met 39 seconden achterstand op Thomas kan alles nog voor de Portugees. 

ONZE STERREN

**** Ilan Van Wilder

*** Geraint Thomas, Primoz Roglic

** Joao Almeida, Einer Rubio, Hugh Carthy

* Santiago Buitrago, Jay Vine, Thibaut Pinot, Eddie Dunbar 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties