Jumbo-Visma ziet doemscenario opduiken na nieuwe tik van Tadej Pogacar aan Jonas Vingegaard

Jumbo-Visma ziet doemscenario opduiken na nieuwe tik van Tadej Pogacar aan Jonas Vingegaard
Foto: © photonews

Jumbo-Visma staat met Jonas Vingegaard op de eerste rustdag in het geel. De Deen heeft 17 seconden voorsprong op Tadej Pogacar, maar ziet de Sloveen iedere dag dichter komen.

Na de vijfde rit over de Marie Blanque stond Jonas Vingegaard 53 seconden voor op zijn concurrent Tadej Pogacar. Maar op de eerste rustdag is die voorsprong nog maar 17 seconden en de Sloveen nadert iedere dag. 

Al hadden ze bij Jumbo-Visma het tijdverlies op de Puy de Dôme ook ingecalculeerd, omdat het Vingegaard minder ligt. Dat het beperkt bleef tot 8 seconden stelt hen dus tevreden, maar er komen nog zo'n etappes aan. 

Pogacar lijkt beter de worden

Zoals bijvoorbeeld de etappe van vrijdag naar de Grand Colombier (17 km aan 7% gemiddeld). Ook dat moet Pogacar beter liggen, denkt sportief directeur Merijn Zeeman. Maar ze zien ook dat de Sloveen beter lijkt te worden. 

"Als Pogačar deze lijn doorzet en elke keer sprokkelt, dan wordt het voor ons moeilijk. We moeten nog de Alpen in, met meerdere bergritten na elkaar. Dat zal ook andere verhoudingen geven en dat wordt een andere wedstrijd", zei Zeeman bij Wielerflits. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties