Soudal Quick-Step neemt na 12 jaar afscheid: renner hangt eind seizoen zijn fiets aan de haak

Soudal Quick-Step neemt na 12 jaar afscheid: renner hangt eind seizoen zijn fiets aan de haak
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dries Devenyns (39), die zaterdag 40 wordt, hangt na dit seizoen zijn fiets aan de haak. De vaste kamergenoot van Julian Alaphilippe rijdt op dit moment zijn laatste Tour.

Dries Devenyns is een van de ouderdomsdekens in het peloton en zelfs de oudste renner in de Tour van dit jaar. Maar na een carrière van 17 jaar als prof, houdt hij het dit seizoen dan toch voor bekeken. Devenyns kondigde het nieuws zelf aan op zijn sociale media. 

"Ik ben maar een paar keer als eerste over de meet gekomen, met mijn handen in de lucht. Ik heb vooral gewerkt voor anderen en ik heb enkele van 's werelds beste wielrenners geholpen. Hen de grootste wedstrijden in de sport zien winnen en deel uitmaken van de prestaties van het team, was een droom die uitkwam."

Devenyns won in 2009 een rit in de Ronde van Oostenrijk, maar 2016 was zijn topjaar. Hij won de Grand Prix Cycliste la Marseillaise, een rit en het eindklassement in de Ronde van België en een rit en het eindklassement in de Ronde van Wallonië. Zijn laatste zege is de de Cadel Evans Great Ocean Road Race in 2020. 

"Ik reed voor enkele mooie teams, maar mijn tijd bij IAM Cycling (2015-2016, nvdr.) en vooral de vele jaren bij het bekende Soudal-Quick Step waren onvergetelijk." Devenyns reed alles samen 12 jaar voor de ploeg. "Het is een schitterend avontuur geweest", besluit Devenyns nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties