Sven Vanthourenhout maakt zijn WK-selectie voor Glasgow bekend, met één verrassende naam

Sven Vanthourenhout maakt zijn WK-selectie voor Glasgow bekend, met één verrassende naam
Foto: © photonews

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn selectie bekend gemaakt voor het komende WK op de weg in Glasgow. Daar zit één verrassende naam bij.

Remco Evenepoel was als wereldkampioen automatisch geselecteerd voor de wegrit van het WK. Bondscoach Sven Vanthourenhout mocht dus nog acht andere namen kiezen om mee te nemen naar Glasgow. 

Wout van Aert en Jasper Philipsen zijn naast Evenepoel de twee andere kopmannen. De overige namen waren voor een groot stuk voorspelbaar. Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck zijn erbij voor Jumbo-Visma. 

Jasper Stuyven (Lidl-Trek) en Yves Lampaert (Soudal Quick-Step) zijn er ook bij. Lotto Dstny krijgt met de verrassende Frederik Frison en Victor Campenaerts twee vertegenwoordigers. Voor de Belgische ploeg is het de eerste keer sinds 2020 dat het nog eens een vertegenwoordiger had op een WK.

Tim Declercq, Quinten Hermans, Florian Vermeersch en Tim Wellens zijn de reserven. Voor het WK tijdrijden zijn Wout van Aert en Remco Evenepoel de twee vertegenwoordigers, met Yves Lampaert als reserve. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties