Michel Wuyts ziet Wout van Aert één foutje maken tegen Mathieu van der Poel op het WK

Michel Wuyts ziet Wout van Aert één foutje maken tegen Mathieu van der Poel op het WK
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert heeft opnieuw vrede moeten nemen met een zilveren medaille op het WK. Michel Wuyts zag hem één foutje maken.

Voor de tweede keer pakte Wout van Aert zilver op het WK op de weg, in 2020 in Imola werd Van Aert ook al eens tweede na Julian Alaphilippe. En ook op het WK tijdrijden pakte Van Aert al twee keer zilver. 

Voor de nieuwe wereldkampioen, Mathieu van der Poel, heeft Michel Wuyts niet dan lovende woorden. "Van der Poel was meesterlijk, zowel lichamelijk als qua timing. Hij doet de perfecte acties op het perfecte moment. Verbluffend", zei Wuyts bij HLN. 

Te gretige Van Aert

Van Aert kon de beslissende actie van Van der Poel niet volgen en dat kwam door één foutje van Van Aert. "Bij het opdraaien van het lokale circuit ging hij iets te veel mee in de hectiek die ontstaan is onder impuls van de Denen en de Italianen."

Van der Poel bleef op dat moment meer achteraan en spaarde daarmee energie volgens Wuyts. Om dan op het goede moment te kunnen toeslaan en ondanks een val naar de wereldtitel te knallen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties