🎥 Hoe groot is het geloof in Remco Evenepoel nog in het peloton? Onder meer Cian Uijtdebroeks geeft het antwoord

🎥 Hoe groot is het geloof in Remco Evenepoel nog in het peloton? Onder meer Cian Uijtdebroeks geeft het antwoord
Foto: © photonews

Hoe groot is het geloof in het peloton nog dat Remco Evenepoel in de toekomst toch weer grote ronden gaat winnen? Nog vrij groot, zo blijkt.

Op het YouTube-account van FloBikes zijn ze in een video op zoek gegaan naar het antwoord op die vraag. Aan de basis ligt uiteraard die dag waarop Evenepoel liefst 27 minuten verloor in de Vuelta. Iedereen kent de capaciteiten van Evenepoel, maar kan je na zo'n dieptepunt toch weer gewoon uitgroeien tot succesvolle klassementsman?

"Eén slechte dag verandert je carrière niet", sust David de la Cruz, huidig Astana-renner die in het verleden nog bij Quick-Step aan de slag was. "Bovendien heeft hij het karakter getoond om dan de volgende rit te winnen. In een grote ronde heb je karakter nodig en dat heeft hij zeker getoond."

Ook Cian Uijtdebroeks komt aan bod. Die vond het ongelooflijk dat Evenepoe zo veel tijd verloor, maar staat toch ook vooral stil bij diens antwoord de dag nadien. "Het zegt veel over zijn mentale kracht dat hij er opnieuw stond en het momentum niet volledig verloor."

Wout Poels van Bahrein Victorious ziet zeker nog een mooie toekomst weggelegd voor Remco Evenepoel als klassementsrenner. "Ik zou nog steeds voluit voor hem rijden. Hij is nog jong. Misschien heeft hij af en toe nog enkele slechte dagen, maar hij heeft al één grote ronde gewonnen. Waarom zou hij er niet nog één kunnen winnen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties