Na zijn desastreuze exit uit de Tour: wat is de situatie van Caleb Ewan?

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Na zijn desastreuze exit uit de Tour: wat is de situatie van Caleb Ewan?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sinds de Tour de France is de situatie over Caleb Ewan onduidelijk. Lotto Dstny en Ewan onderhandelden sindsdien, maar het bracht nog geen oplossing op.

Lotto Dstny ging met kopman Caleb Ewan naar de Tour de France. Hij sprintte in de 1e sprints meteen naar een 3e en 2e plaats, maar daarna ging het bergaf. Hij werd ziek en moest daardoor bergop sneller lossen.

In de rit naar de Grand Colombier was de situatie voor hem helemaal uitzichtloos. Ewan moest als enige nog voor de Colombier lossen. 2 ploegmaats lieten zich nog uitzakken, maar toen ze bij Ewan kwamen, gaf de Australiër op. 

Bij Lotto Dstny waren ze woedend over de gang van zaken. Zo zei CEO Stéphane Heulot dat hij het voor een renner onwaardig vond. Al liet hij ondertussen aan Het Laatste Nieuws weten dat hij van die uitlatingen spijt heeft. 

Door de slechte afloop van de Tour werd de situatie van Ewan opeens onzeker. Hij heeft tot eind 2024 nog een contract bij Lotto Dstny, maar Heulot zei dat hij mag vertrekken als hij dat wil. Sindsdien zijn er onderhandelingen, maar er kwam nog geen oplossing. 

Ondertussen reed Ewan ook 3 koersen, maar het leidde tot 2 opgaves. Bovendien blesseerde hij zich aan de pols. Niet ideaal. Zelf denkt hij dat hij bij Lotto Dstny niet kan blijven. Al is het momenteel onduidelijk waar zijn toekomst ligt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties