Niels Albert ziet de ongelofelijke mogelijkheden: "Gewoon met Wout van Aert"

Niels Albert ziet de ongelofelijke mogelijkheden: "Gewoon met Wout van Aert"
Foto: © photonews

De interesse voor gravelfietsen neemt met de dag toe. Al gaat dat ook ten koste van een andere wielerdiscipline.

Het wielrennen krijgt ook met hypes af te rekenen. Naast de vele beproefde disciplines wordt het gravelfietsen de voorbije maanden stevig in de verf gezet.

De komst van het BK en het EK in Oud-Heverlee dit weekend werkt daar zeker aan mee. Volgend jaar staat zelfs het WK in ons land geprogrammeerd.

Al heeft dat ook zijn gevolgen voor een ander onderdeel van het wielrennen. “Meer en meer mensen kiezen voor een gravelfiets. De mountainbike wordt een beetje vergeten. Het is ook gewoon heel leuk, dus ik begrijp de mensen wel”, zegt Niels Albert aan Sporza.

Het verschil is duidelijk volgens de ex-wereldkampioen veldrijden. “Op een mountainbike heb je wat meer een log en traag gevoel, terwijl een gravelbike sportiever aanvoelt. Er zit wat meer vitesse achter.”

Maar het kampioenschap biedt de ultieme mogelijkheid. “Je kunt er als amateur gewoon samen aan de start staan met wereldtoppers zoals een Wout van Aert. Dat is voor de deelnemers al een belevenis op zich, om in dezelfde sfeer en door diezelfde mensenmassa te kunnen rijden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties