📷 "Zoek de fout": Wout van Aert doet opmerkelijke vaststelling na WK gravel vol pech

📷 "Zoek de fout": Wout van Aert doet opmerkelijke vaststelling na WK gravel vol pech
Foto: © photonews

Wout van Aert heeft na pech nooit echt een gooi kunnen doen naar de regenboogtrui op het WK gravel. Maar achteraf kwam hij wel tot een opmerkelijke vaststelling.

Eerst problemen met het zadel, daarna een val en een lekke band. Het zat Wout van Aert alweer niet mee op het WK gravel. Maar dat hij over een vorm beschikte om mee te strijden voor de wereldtitel was achteraf wel duidelijk. 

Van Aert had na zijn lekke band een achterstand van zo'n 9 minuten op de groep met Mohoric en dat gat werd nooit groter. En ook de fietscomputer van Van Aert gaf achteraf een vreemde eindtijd aan. 

Die was met 4h51’35” zelfs minder dan die van winnaar Matej Mohoric, die volgens de officiële uitslag 4h53’57” nodig had om het parcours af te leggen. "Zoek de fout", schreef Van Aert nadien op zijn sociale media. 

Al is een verklaring wellicht eenvoudig. De fietscomputer van Van Aert werd wellicht automatisch gepauzeerd toen hij stilstond om zijn lekke band te herstellen. Maar toch geeft het aan dat Van Aert opnieuw goed was. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties