Evenepoel of Philipsen? Wout van Aert heeft duidelijke favoriet voor de Kristallen Fiets

Evenepoel of Philipsen? Wout van Aert heeft duidelijke favoriet voor de Kristallen Fiets
Foto: © photonews

Zijn seizoen was niet uitzonderlijk genoeg om kans te maken op de Kristallen Fiets. Maar Wout van Aert heeft wel een duidelijke favoriet om Remco Evenepoel op te volgen.

Wout van Aert won de Kristallen Fiets in 2020 en 2021, maar moest het vorig jaar afleggen tegen Remco Evenepoel. Met vijf overwinningen, en zonder echte uitschieters, is Van Aert echter geen kandidaat om ook dit jaar de Kristallen Fiets te winnen. 

De twee favorieten zijn Remco Evenepoel en Jasper Philipsen. Evenepoel won Luik-Bastenaken-Luik, de Clasica San Sebastian, drie ritten in de Vuelta en het WK tijdrijden. Philipsen won tot nu toe 15 keer en won onder meer vier ritten en de groene trui in de Tour. 

Evenepoel of Philipsen?

Toch heeft Wout van Aert een duidelijke favoriet voor de Kristallen Fiets. "Ik denk dat Evenepoel de beste papieren heeft", zegt Van Aert bij HLN. Philipsen maakt volgens Van Aert ook wel kans, maar Evenepoel zal volgens hem wel aan het langste eind trekken. 

"Misschien wegen de overwinningen van Remco, een monument en het WK tijdrijden, en de manier waarop hij heeft gereden in zijn regenboogtrui iets zwaarder door." Dinsdagavond kennen we de opvolger van Remco Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties