Manager van Groupama-FDJ bijzonder duidelijk over transfer van Cian Uijtdebroeks

Manager van Groupama-FDJ bijzonder duidelijk over transfer van Cian Uijtdebroeks
Foto: © photonews

Cian Uijtdebroeks werd de voorbije dagen aan een transfer naar Groupama-FDJ gelinkt. Maar daar is niets van aan, stelt Marc Madiot van de Franse ploeg.

Cian Uijtdebroeks heeft nog een contract voor volgend jaar bij BORA-hansgrohe, maar het Belgische talent wilde volgens het Franse Velo-Club toch vertrekken bij de Duitse ploeg. Uijtdebroeks had volgens hen al een contract getekend bij Groupama-FDJ. 

Maar manager Marc Madiot heeft dat gerucht krachtig ontkend. "Die journalist droomt en fantaseert. Het is ambetant voor de renner, zijn ploeg en ook voor ons dat iemand zo'n gerucht de wereld instuurt", reageerde Madiot bij Cyclism'Actu

"Uijtdebroeks zal niet tekenen bij Groupama-FDJ", zei Madiot nog. Een transfer naar de Franse ploeg zou ook bijzonder vreemd geweest zijn aangezien het met Lenny Martinez zelf al een groot talent heeft. En ook David Gaudu rijdt er nog. 

INEOS Grenadiers of BORA-hansgrohe?

De toekomst van Uijtdebroeks ligt dus niet bij Groupama-FDJ, maar waar wel? Zijn contract loopt in 2024 af bij BORA-hansgrohe en INEOS Grenadiers zou wel eens hard aan zijn mouw kunnen trekken. Of tekent hij toch nog bij? 

Met Primoz Roglic, Aleksandr Vlasov en Jai Hindley heeft de Duitse ploeg immers nog drie kopmannen voor rittenkoersen. Als de Duitsers Uijtdebroeks willen houden, zal hij volgend jaar genoeg kansen moeten krijgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties