Remco Evenepoel staat voor belangrijke test tegen nieuwe Britse wonderkind

Remco Evenepoel staat voor belangrijke test tegen nieuwe Britse wonderkind
Foto: © photonews

Komende zondag staat Remco Evenepoel aan de start van de Chrono des Nations. En dat kan wel nog eens een belangrijke wedstrijd worden voor de wereldkampioen.

Het seizoen van Remco Evenepoel duurt al bijzonder lang, maar zondag rijdt hij toch nog zijn laatste wedstrijd met de Chrono des Nations. Die wedstrijd is na het WK tijdrijden de belangrijkste eendagswedstrijd in het tijdrijden. 

Het deelnemersveld is nog niet helemaal bekend, maar wereldkampioen Remco Evenepoel en Europees kampioen Joshua Tarling staan wel samen aan de start. Voor Evenepoel kan het nog eens een serieuze test worden. 

Voordeel Evenepoel?

Tarling werd op het voorbije WK al derde en blies iedereen weg op het voorbije EK, inclusief Wout van Aert. De Brit wordt met voorsprong de grootste concurrent voor Evenepoel, die voor het eerst kan winnen in zijn regenboogtrui. 

Toch lijkt Evenepoel enkele voordelen te hebben ten opzichte van Tarling. Met iets meer dan 45 kilometer wordt het een inspanning van een uur, iets wat Evenepoel beter moet liggen. Ook het glooiende parcours zou in het voordeel zijn van Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties