Zdenek Stybar doet boekje open over vele blessurelast: "Daar is het allemaal begonnen"

Zdenek Stybar doet boekje open over vele blessurelast: "Daar is het allemaal begonnen"
Foto: © photonews

Zdenek Stybar (37) is in de Ronde van Guangxi aan zijn laatste wedstrijden bezig. Hij vond geen ploeg meer die hem nog een contract wilde aanbieden en moet dus stoppen op de weg.

Zdenek Stybar trok dit jaar na twaalf jaar de deur achter zich dicht bij de ploeg van Patrick Lefevere. De Tsjech trok naar het Australische Jayco-AlUla, maar ook daar bleef pech hem achtervolgen. In mei werd hij nog geopereerd aan een vernauwde liesslagader. 

"Ik heb toen vier maanden keihard gewerkt om terug te keren, maar in een van mijn eerste wedstrijden kreeg ik weer covid", zegt Stybar bij Sporza. Hij vindt dan ook dat hij niet echt heeft kunnen vechten voor een nieuw contract. 

Al drie jaar pech

Maar blessures achtervolgen Stybar al een hele tijd. "In de Tour van 2020 is het allemaal begonnen. Ik heb daarna geen drie normale maanden gehad." Stybar moest toen passen voor de Tour door een knieblessure. 

"Ik wilde graag nog blijven koersen, zeker tot Roubaix." Nu zal Stybar zich wellicht toeleggen op het veldrijden, om dan begin februari het WK in Tabor te rijden. Daar werd Stybar in 2010 voor het eerst wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties